default logo

Stichting Lowercase

7 oktober 2023

Stichting Lowercase is een non-profitorganisatie die opereert op het snijvlak van educatie, technologie en persoonlijke ontwikkeling. Onze focus ligt daarbij op kansengelijkheid en digitale weerbaarheid.

Door middel van gratis leerprogramma’s helpen we de Nederlandse bevolking om bij te blijven als het gaat om nieuwe technologische ontwikkelingen. Lees verder.

Het bestuur

Wat betekent lowercase?

Toen Johannes Gutenberg de drukpers introduceerde in Europa (rond 1450) was het voor de gebruikers ervan erg lastig om de pers te bedienen én de letters in de juiste volgorde te leggen. Daarom werd de drukpers voorzien van twee lades (“cases) die op elkaar waren gemonteerd. In de bovenste lade (upper case) lagen de hoofdletters en in de onderste lade (lower case) lagen de gewone letters. Dat is de reden dat men vandaag de dag in het Engels nog steeds spreekt over uppercase en lowercase.

Voor ons een metafoor: mensen die al redelijk tech-savvy zijn, zitten in de bovenste lade (uppercase), maar wij zetten ons ervoor in dat alle andere gebruikers (in lowercase) ook mee kunnen praten en kunnen ontwerpen. Vandaar de naam, stichting lowercase.

 

Contact

Stichting Lowercase is statutair gevestigd in Amsterdam. Ons Kvk-nummer is 53103467. Correspondentie per post kan naar Postbus 75756, 1070 AT in Amsterdam. Maar de voorkeur heeft uiteraard digitaal via jim@lowercasefoundation.org of info@ai-cursus.nl