default logo

Partners

12 november 2021

Het platform Tech-Cursus is een initiatief van Stichting Lowercase. Opgericht in 2010, ondersteunen én initiëren wij projecten die Nederland innovatiever, ondernemender en digitaal vaardiger maken. Dat doen we rond 5 jaar-programma’s en altijd samen met andere fondsen of subsidieverstrekkers.

Partners

Met steun van het Vogin / Go-fonds hebben wij daarom het project ‘Achter de Algoritmen’ gelanceerd; een lijst met bekende algoritmen (Hall of Fame) en rondreizende interactieve installaties in samenwerking met kunstenaars.

Met een subsidie van het SIDN-Fonds hebben we een platform gebouwd dat NGO’s en Overheden koppelt aan data-scientists en programmeurs. Tijdens zogeheten hackathons gingen de tech-talenten met elkaar in competitie om de challenges van NGO’s op te lossen.

De Nationale AI-Cursus is een zeer toegankelijke cursus die zoveel mogelijk Nederlanders een basiskennis over AI wil bij brengen. De cursus is tot stand gekomen dankzij financiële steun van het Cor Wit Fonds, Ministerie van Binnenlandse Zaken, een indrukwekkende lijst van sponsoren, de kennis van Nederlandse universiteiten én de online-learning expertise van RMMBR.com

In samenwerking met de Dutch Blockchain Coalition bieden we sinds maart 2021 ook een Nationale Blockchain Cursus op ons platform. Deze is destijds door de Blockchain Coalitie en Crowdale ontwikkeld, ons platform wordt gebruikt om de cursus bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

In samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) is er een reeks cursussen gelanceerd voor de zogeheten toepassingsgebieden: AI voor de Zorg, voor AgriFood, voor Energie, Onderwijs, de Creatieve Industrie en Logistiek & Maritiem.

 

Meer informatie