default logo

Over ons

De Nationale AI Cursus wordt uitgevoerd door Stichting Lowercase; een zelfstandige non-profit organisatie die zich sinds 2011 inzet voor projecten waarbij technologie en menselijke ontwikkeling elkaar raken.

Bekijk hieronder een tijdslijn van de totstandkoming van deze cursus.

 

4 juni 2018

Column

Schrijver Jim Stolze oppert in het Financieele Dagblad het idee voor een gratis cursus AI voor de Nederlandse bevolking. Volgens hem is het betrekken van het grote publiek de beste manier om de vergaande impact van AI in goede banen te leiden.

juli 2018

ICAI

Het idee slaat zo aan dat Nederlandse universiteiten en innovatiecentrum ICAI zich aan de cursus verbinden.

oktober 2018

E-learning

Jim Stolze trekt zelf met een cameraploeg door het land om experts te interviewen terwijl de professionals van RMMBR zich storten op het creëren van een e-learning.

21 december 2018

Hij is er!

De lancering van de Nationale AI-Cursus trekt veel aandacht. Naast artikelen in de kranten en vakbladen zijn er ook interviews op BNR en Radio 1.

april 2019

10.000

Binnen enkele maanden zijn al duizenden cursisten bereikt. Nummer 10.000 ontvangt haar diploma uit handen van Prins Constantijn.

4 september 2019

AI Junior

Koningin Máxima is aanwezig bij de lancering van de speciale AI-lessenserie voor het primair onderwijs: De Nationale AI-Cursus Junior.

januari 2020

In het Engels

Kickstart.ai is een samenwerking van Nederlandse bedrijven. Gezamenlijk hebben zij mogelijk gemaakt dat de AI-Cursus ook in het Engels te volgen is.

9 oktober 2020

1% van de bevolking!

Binnen 10 maanden is het doel om 1% van de bevolking te bereiken gehaald. Om dit te vieren wordt live vanuit Beeld en Geluid een digitale diploma-uitreiking georganiseerd voor 187.000 cursisten. Tevens worden de nieuwe plannen bekendgemaakt.

12 mei 2021

AI voor de Zorg

Onderdeel van die plannen zijn onder meer de cursussen voor toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NLAIC). Als eerste is de Zorg aan de beurt. Later zullen ook Agrifood en Energie volgen.

21 juni 2022

AI voor Creatieven

In samenwerking met de NLAIC verschijnen ook cursussen voor het Onderwijs, Logistiek / Maritiem en de Creatieve Industrie..

21 september 2022

AI Ethiek

In samenwerking met Ministerie BZK en het SIDN-fonds is er nu ook een speciale AI en Ethiek-cursus.

Vandaag

Meer weten?

Het team is nog wekelijkse bezig met nieuwe content en leuke activiteiten. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Ben je er klaar voor?